Antik 7 harika, Dünyanın Yedi Harikası olarak bilinmekteydi. Ancak İsviçre merkezli bir vakıf ve Araştırma Şirketi, Dünya'nın yeni 7 harikasını belirlemek için 2001 yılında bir kampanya başlatarak 6 yılda yaklaşık 100 milyonu Aşkın kişinin İnternet ortamında oy kullanması ile Dünya'nın yeni 7 harikasını seçmiştir.

21 eserin finale kaldığı oylamada 7 Eser en çok oy alarak yeni 7 harika olmuş, bu liste 7 Temmuz 2007 de Portekiz'in başkenti Lizbon'da açıklanmıştır.
ITZA Piramidi Meksika :bu piramit Aztekler Zamanında Medeniyetin beşiği olarak görülen Başkent Yucatan da yapılmış, ticaret merkezi olarak kullanılan Aztek piramitidir.


Çin Seddi: Çin Seddi insan eliyle yapılmış en büyük yapılardan biri olup, uzaydan görülebilen insan eliyle yapılan tek yapıdır. Hunlara karşı mücadele için Çin İmparatoru tarafından yapılan Çin Seddi yeni 7 harika listesine girmiştir.


İsa Heykeli Brezilya: Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde Fransız heykeltraş tarafından inşa edilen ve 1931 yılında açılan 35 metre boyundaki dev İsa kurtarıcı, İsa heykeli yoğun bir çalışma neticesinde bu listeye girmiş ve yeni 7 harika dan biri olarak Yer almıştır. Pek çok filmde ve  tanıtımında net bir şekilde görülen İsa heykeli pek çok ziyaretçi çekmektedir.
Roma Kolezyum :İtalya'nın Roma şehrinde bulunan dev stadyum olan Kolezyum 2000 yıllık geçmişiyle Roma tarihine ışık tutmakta ve ihtişamıyla bugün yıkılmayan Ender tarihi yapılardan biri olarak yer almaktadır. Antik Roma'da kanlı Gladyatör çatışmalarının yapıldığı Kolezyum, modern statların bile onu örnek aldığı bir mimari yapı eseridir.
Petra Manastırı: Ürdün'de bulunan Petra Manastırı, içine oyulmuş mükemmel Ortadoğu eserlerine ışık tutan M.Ö. 4. yüzyılda yapılmış çok önemli bir eserdir ve pek çok ziyaretçi çekmektedir.

Tac Mahal: Bugün Hindistan Agra şehrinde bulunan ve Müslüman Sanat eserlerinin en güzel örneklerinden biri olan Taç Mahal, o dönem Hindistan'a hüküm süren Şah Cihan için çok sevdiği karısının ölümü üzerine yaptırılmıştır. Çok güzel olan Taç Mahal'in Aynısının yapılmaması için mimarın ellerini kestirdi söylenir. Ayrıca İmparatorun daha sonradan oraya hapsedildiği ve Tac Mahal'i Sadece küçük bir pencereden gördüğü söylenmektedir.
Machu Picchu Şehri: Şehir bugün Peru'da bulunur ve 15. yüzyılın ardından 300 yıl boyunca Kayıp olan olarak kalan şehir 1911 yılında tekrar bulunup Dünya mirasına kazandırılmıştır.


Yeni 7 harika listesi bu şekilde olup isimler arasında finalde Ayasofya'da yer almış, ancak listeye girememiştir. UNESCO bu listeyi tanımamakta olup oyların kişisel olduğu ve eski Dünyanın Yedi Harikası olarak kabul edilen eserlerin kendileri için gerçek yedi harika olduğunu kabul etmektedir.