Girmenin Yasak Olduğu Yılan Adası'nın Gizemi

 adası

Girmenin yasak olduğu dünya üzerinde ender yerlerden biridir Brezilya'daki Yılan Adası. İsmi gerçekten de Yılan Adası olan bu Ada, Brezilya'nın Sao Paulo şehrinin açıklarında yer alır. Yılan Adası asıl adı Ilha de Queimada Grande'dir.

İsminden de anlaşılacağı gibi Ada, tamamen yılanlarla kaplı olup, insan yaşamamaktadır. Bölgede o yöreye özgü çok zehirli sarı renkte çukur engereği (Bothrops insularis) bulunmaktadır. Brezilya'daki yılan tarafından ölümlerin yüzde 90'nına neden olan bu tür, Yılan Adası'nda yaşamaktadır.

Ana karadaki akrabalarına nazaran 5 kat daha zehirli olan bu yılan türü, bütün adayı kaplamış durumda olup normal bir insanın adada en fazla 2 gün yaşayabileceği söylenmektedir. Çünkü yapılan araştırmalara göre adada metrekareye 5 yılan düşmektedir.
yılan
Yılan Adası Brezilya

Brezilya hükumeti ve Deniz Kuvvetleri tarafından girilmesi yasak olan yerlerden biri olan yılan adası doğal olarak korunaklı bir bölge olmuştur. Bölgeye yanlışlıkla gelen kuş sürülerinin birkaç gün içinde tamamen yılanlar tarafından yendiği söylenmektedir. Ada tamamen ormanlarla kaplı olduğu için yılanlar açısından elverişli bir büyüme ve popülasyon alanına sahiptir.
Dünyanın en ilginç yerlerinden biri olan yılan adası, ürkütücü ve ilginç bir yer olma özelliğini devam ettirmektedir. Bu adaya girişler Brezilya hükumetinden alınan özel izinle yapılmakta olup, genellikle bilimsel çalışmaları için adaya girişler yapılmaktadır.

Yılan adası hakkında burada Deniz feneri bekçiliği yapan ailenin yılanlar tarafından öldürüldüğü ve bir balıkçının cesedinin yılanlar tarafından yenmiş halde adada bulunduğu gibi ürkütücü hikayeler bulunmaktadır.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski