Fransa'nın Cezayir Soykırımı ve Katliamı

katliam

Fransa tarihi diğer Avrupa ülkelerinin tarihi gibi soykırımda katliamlarda doludur. Fakat aynı suçlamayı Ermeni soykırımı yalanıyla bize yapmaktadırlar. İşte Fransızların yaptığı soykırımlar ben sadece bir tanesidir Cezayir Soykırımı. 

1827’de sömürge olarak işgal ettikleri ve her türlü insanlık suçunu çekinmeden işleyen Cezayir’de 1945’ten 1962’e bağımsızlığını kazanan Cezayir oluşumuna kadar bu süreçte, bağımsızlık savaşı veren binlerce Cezayirli katledildiği ve iki buçuk milyon Cezayirli zorunlu tehcire tabi tuttukları bilinmektedir. Ayrıca burada yaptıklarında 8 bin Cezayir köyü Fransızlar yok etmiştir. 8 Mayıs 1945’te başlayıp 22 Mayıs 1945’te biten Setif ve Guelma katliamı Fransızların 45000 Cezayirli öldürmesi ile sonuçlanmıştır. Ardından Fransız zulmü Cezayir’de artarak devam etmiştir.
fransa-cezayir
1954’te patlak veren Cezayir bağımsızlık Savaşı’nda bölgeden gitmesi istenen Fransız ordusuna karşı girişilen kanlı savaşlarda 150 bin kişi öldü. Savaşın bitmesi için Charles De Gaulle yoğun mücadele vermiş, ancak savaşın sürmesini isteyen bazı Fransız generaller ve göçmenlerin kurduğu gizli ordu örgütü isimli örgüt, Cezayir de inanılmaz insanlık suçları ve işkencelere imza atmıştır. Ülkede Cezayir halkına karşı acımasız kıyımları girişilmiştir. Savaş sonunda bağımsızlık için seçim yapılmış ve seçim sonunda Cezayir bağımsızlığı kabul ederek, yıkılan köyler ve öldürülen yüz binlerce insan ile tekrar bağımsızlığına kavuşmuştur.

İşkence tekniği uzmanı eski bir üst düzey Fransız rütbeli Paul Aussaresses, görevdeyken Cezayir’de en az 1500 kişi yargısız infaz ettiğini itiraf etmiştir. Sadece itiraf edilenlerden biri bu...
Cezayirliler, 1945’te meydana gelen ve 1968’e kadar süren toplu saldırıları soykırım olarak ifade etmektedir. Çünkü çok sayıda insan işkence, sivillere yönelik yargısız infazlar ve tecavüzlerden geçirilmiştir.

Fransa'nın suç listesi tabii Cezayir’le sınırlı değil. Ruanda soykırımı ile yaptıkları ve diğer Afrika ülkelerindeki müdahaleleri en son Orta Afrika'ya düzenlediği askeri hareketler ile göstermektedir ki bu ülke Afrika'dan hiç elini çekmemiş, sürekli oraya kan götürmüştür.

Fransa Cezayir8 Mayıs 1945 bugün Cezayirlilerin soykırım günüdür ve tarihin utanç sayfalarında kayıtlıdır. Setif ve Guelma katliamı olarak anılmaktadır. Cezayir, Nazi Almanya’sı tarafından işgal edilen Fransa'yı kurtarmak için gençlerini Fransa’ya savaşa götürmüş, Fransa bu özveriye karşın onlara sadece kanlı vahşet getirmiştir. Katliamlar günlerce sürmüştür. Masum insanlar evlerinden alınarak kurşuna dizilmiş, yüz binlerce masum kanına girmişlerdir Fransızlar. Burada göreceğiniz fotoğrafta Fransız askerleri ırzına geçtiği genç kadını çıplak şekilde aralarına aldıkları bir fotoğraf çektiriyorlar.İşte insanlığın geldiği son boyut Fransa'nın insanlığı....
cezayir katliamı
Fransız Askerleri ve Cezayirli Kadınlar
Fransa'nın inkâr politikalarına rağmen Cezayir, Fransa'nın Cezayir soykırımı tanınmasını istemiştir. Fakat Fransa tarihinde bir soykırım olduğunu kabul etmemektedir. Bu amaçla eski cumhurbaşkanı Sarkozy bir seçim konuşmasında "Fransa tarihinde soykırım yapmamıştır Fransa, insan haklarını icat eden ülkedir" şeklinde açıklama yapmıştır. Yukarıdaki fotoğraflar nasıl insan haklarının icat ettikleri özetliyor! Ancak bazı Fransız yetkililer ve tarihçiler soykırım yaptıklarında hemfikir. Cezayirliler Fransa’nın bu topraklarda kaldığı 137 yıl boyunca yaklaşık 1 milyon Cezayirlinin Fransızlar tarafından öldürüldüğünü öne sürmektedir.

Cezayir soykırımı ve Fransa katliamı pekçok filme ve kitaba konu olmuş, ölen yüzbinlerce insan, soykırım kurbanı olarak tarihin karanlık sayfalarına işlemiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Fransızların sözde Ermeni Soykırımı iddialarına Cezayir soykırımını kastederek "Sen soykırımı babana sor" demiştir.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski