Amerika Kıtasını Bir Müslüman mı Keşfetti ?


İngiliz Yazar Gavin Menzies’e göre Çinli Müslüman kaptan Zheng He 1421’den 1423’e kadar süren seferinde ; Avusturalya, Yeni Zellanda, Amerika, Antartika ve Kuzey Geçidi’ni keşfetmiş, Magellan’dan önce dünyayı dolaşmış ve Amerika'yı Kolomb’tan önce bulmuştur. Acaba bu gerçekten böle mi olmuştur.

Zheng He'nin Amerika Kıtası keşfi iddiası batılı kaynaklar tarafından hemen yalanlanmaya başlanmıştır. Onlara göre Bir Müslüman denizci böyle bir yolculuk yapmış olamazdı; peki gerçekten bu böyle mi ?

Zheng He Kimdir

Zheng He (1371-1433), Çin sarayına devşirme olarak getirilmiş bir çocuktur. Zekası sayesinde sivrilmiş ve Çin İmparatoru tarafından Donanmanın başına getirilmiş, Müslüman Çinli bir Amiraldir.

Çin İmparatoru bu yıllarda Hint okyanusundaki etkinliğini sağlamak ve Çin’in gücünü dünyaya göstermek için 317 gemilik dev bir filo yaptırmış ve sefere göndermek için başına en sadık adamı Amiral Zheng He’yi getirdi. Zheng He gemisi ve kurulan filo o kadar büyüktü ki dünya, 2. Dünya savaşına dek  o denli büyük bir filo görmemiştir.

Zheng He’nin filosu muazzam büyük gemilerden oluşuyordu. Dayanıklı gemilerde toplamda 27870 mürettebatla beraber çeşitli hediyeler ve tehcizat vardı. Gemiler bugün ki uçak gemileriyle aynı görevi yapıyor yapıları nerdeyse birbirine benziyordu.
Yani bu gemiler dünyayı dolaşacak kapasitede ve donanımdaydı. Resmi tarihe göre bu donanma sadece liman ziyaretleri yapmış, ülkelerarası alışverişte bulunmuş ve Hint okyanusundaki korsanları temizlemiştir. Peki dahası?

Zheng He ve gemilerinin tüm dünyayı dolaşmış ve haritalandırdığı varsayılmaktadır. Bugünki ABD’nin California kıyılarını keşfetmiş olup Avusturalya’yı ziyaret etmiş ve haritalandırmıştır. İddiaya göre Avustralyayı keşfeden James Cook’ta, Zheng He’nin haritalarından olduğu söylenir. Aynı haritaları Magellan da kullanmıştır.

1428 yılına ait bu yerleri gösteren Çin haritaları bulunmuştur. Asya da bulunan ve keşfedildiğinde Amerika'da da olan Asya tavuğu, mısır, patates ve Hindistan cevizi buna  kaynak olarak gösterilmektedir. Ayrıca Yapılan araştırmalarda da Kızılderililer ve Çinliler arasında DNA benzerlikleri bulunmuştur. Dahası California ve Los Angeles’te Çinlilere ait iskeletleri ve denizde Çin gemilerine ait kalıntılarda bulunmuştur.

Her ne kadar Batılı kaynaklar bu iddiaları 17. Yüzyılda Amerika'ya yaşanan büyük Çinli göçüne dayandırsa da bugün yapılan araştırmalar Amerika Kıtasını Zheng He’nin keşfettiğidir. Hatta Bugün ABD Kongre kütüphanesinde Kubilay Han dönemine ait, Amerika kıtasını gösteren bir harita vardır ve Zheng He bu haritadaki boylam yanlışlıklarını düzeltip Amerika’yı keşfettiğine dair kanıt olarak gösterilmektedir.

Bugün gösteriyor ki Batı dünyası kendini üstün göstermeye çalışsa da gerçekler tarih yoluyla açığa çıkmaya başlamıştır.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski