Dinozorlar Hala Yaşıyor mu


Dinozorlar, yaklaşık 65 milyon önce neslinin tükendiği varsayılan ve Dünya üzerinde yaklaşık 150 milyon yıl hüküm sürmüş canlılardır. Bugün Dünya üzerinde pek çok dinozor fosili bulunmakta ve bu devasa canlılar üzerine araştırmalar yapılmaktadır.

Peki dinozorlar hala var mı diye soracak olursak, dinozorlar bugün hala yaşamaktadır. Ama biz onların isimlerini timsah olarak bilmekteyiz. Evet timsahlar bugün dinozorların devamı konumunda canlılardır. Yaygın inanışa göre ise bilim çevreleri bazı kuş türlerinin Dinozorlardan evrimleştiğini düşünmektedir.

Dinozorlar güçlü vücut yapıları, devasa boyutlara, sert yumurta kabukları sayesinde milyonlarca yıl Dünya üzerinde hüküm sürmüşler ve hala açıklanamayan neden yüzünden nesilleri tükenmiştir. Yani nesilleri tükenen canlılar bilinen devasa kertenkele görünümlü canlılardır.
Dinozorların yeryüzünden neden silindiği ile ilgili en geçerli teori, Nobel ödülü fizikçi Luis Alvarez in ortaya attığı göktaşı teorisidir.

Bu teoriye göre yaklaşık 65 milyon yıl önce 10 kilometre çapında bir göktaşı, bugün Meksika körfezinin bulunduğu bir alana çarparak, dünyanın iklimini değiştirmiş ve buzul çağına girmiştir. Açığa çıkan Asit yağmurları ve buzul çağına dinozorlar uyum sağlayamamış ve bu sebepten nesilleri tükenmiştir.

Peki Dinozorlar Günümüzde Hala Yaşıyor mu

Bu merak uyandıran sorunun kaynaklarına gidersek Çoğu kişi gülünç bir teori olarak düşünmesine rağmen birkaç bölgede yapılan araştırma ve arkeolojik bulgu, kafaları kurcalamaktadır.

Peru'da bulunan esrarengiz ICA taşlarında, dinozorların üzerine binen insanlar ve dinozor avlayan insanlar resmedilmiştir. Açık kalp ameliyatı sezeryan işlemi gibi daha pekçok o dönemde yapılması imkansız görünen işlemin resmedildiği​ bu esrarengiz taşların ortaya çıkması, dinozorlar ve insanlar arasında bir bağ olduğunun delili olarak sunulmaktadır.
Ancak İCA taşlarının gerçekliği oldukça şüpheli de bir konudur. Bu konu ile ilgili araştırmayı bu yazımızda bulabilirsiniz.

Tomb Raider Dinozorların İzinde

Tapınakta Dinozor Olduğu İddia Edilen Çizim Kafaları Karıştırmaktadır

Kamboçya'da bulunan Angkor Wat yakınlarında bulunan ve 1100 yıllarda Kral Jayavarman tarafından yaptırılan tapınak, oldukça ilgi uyandırıcı bir turistik yer olmuştur. özellikle başrolünü Angelina Jolie'nin oynadığı Tomb Raider serisinin bir bölümünün bu tapınakta çekilmesi,  bölgeyi daha da turistik bir yer haline getirmiştir.

Peki bu tapınağın dinozorlar ile ne alakası var derseniz Angkor Wat tapınağında bir duvarda bulunan küçük bir oyma kafaları karıştırmaktadır. Duvarda bir dinazor büyük olasılık istek Stegosaurus resmedilmiştir. Bu da o dönem tarihe göre yaşaması imkansız olan dinazorun o yıllarda yaşayan Kamboçyalılar tarafından nasıl resmedildiği şüphe uyandırmaktadır.

Bazı araştırmacılara göre dinazorların neslinin tükenmesine neden olan buzul çağı yaşandığında, Güney Asya'daki tropik yağmur ormanları sayesinde bu bölgede az da olsa dinazorun hayatta kaldığı ve Kamboçyalılar da bunu resmettiğidir. Diğer bir teori ise Kamboçyalıların eski bir dinazor fosili bulduğu ve bu fosili duvara resim ettiğidir. Buna açıklayıcı yorum olarak Angkor Wat tapınağındaki oymanın aslında dinazor resmi değil palmiye ağacının altında bulunan bir inek yada gergedanın resmedilmiş olduğu Genel görüşü bulunmaktadır.

Ancak fotoğrafa bakınca oyuntunun aynı Stegosaurus gibi sırtından aşağı doğru bir Kanatçık olması dinazorun resmedildiğini ortaya koymaktadır.

Afrika'daki Gizemli Ormanlar


Bazı araştırmacılara göre Afrika'nın balta girmemiş ormanlarında dinazorlar hala yaşamaktadır. Hatta yerlilerin Mokele Mbembe ismini verdiği bir yaratık devasa ve gizemli bir hayvan olarak betimlenmektedir. Bazı araştırmacılara göre bu hayvan bir Trex'tir ve Afrika'nın balta girmemiş ormanlarında daha pekçok dinozor yaşamaktadır.

Pterosaur'un İzinde

Bu fotoğrafta Amerika iç savaşında Uçan dinozor olan Pterosaur'un yakalanıp, öldürülüp askerler tarafından poz verildiği görülmektedir. Pterosaur'un aslında Bir Dinozor olmadığı Ancak dinozorlar ile aynı dönemde yaşadığından genel kanı Uçan dinozor olduğu yönündedir ancak dinozorlardan farklı bir  süreci ve yapısı bulunmaktadır.

Aslında dinozorlar hala yaşıyor mu sorusuna en popüler cevap Pterosaur'un üzerinden olmaktadır. Araştırmacı yazar Jonathan Whitcomb'un çok satan Pterosaur kitabında geçtiği gibi dünya üzerinde pek çok Pterosaur görülme vakası yaşanmıştır. Jonathan Whitcomb özellikle Dünya üzerinde Pterosaur'un​ izine düşmüş Bir araştırmacıdır. Pterosaur izinden özellikle Papua Yeni Gine de yaptığı araştırmalar popüler olmuştur. Amerika'da da yakın tarihlerde özellikle 2013 yılında pek çok eyalette canlı Pterosaur uçtuğu ve görüldüğü şeklinde raporlar kitabında geçmektedir.

Yukarıdaki fotoğrafın fake olduğu ve Photoshop yardımıyla yapıldığı iddia edilse de özellikle Pterosaur'un yaşadığı ile ilgili Papua Yeni Gine ve Afrika'da yerlilerin bu uçan sürüngen hala gördüğü söylenmektedir.
Dinozorlar da Ejderhalar gibi yaşayıp yaşamadığı Bir Efsane olmaya devam etmektedir. Hatta dinozorların hiç yaşamadığı teorisi bile öne sürülmektedir.

Dinozor kelimesi Yunanca'da korkunç kertenkele anlamına gelir. Ancak modern bilimin ortaya koyduğu üzere dinozorlar bir kertenkele değildir. Hala dinozorlar üzerinde kuş mu sürüngen mı tartışmaları oldukça yoğun bir şekilde yaşanmakta olup, ortaya çıkan bulgular dinozorlar ile kuşların, benzer özellikler taşıdığını göstermektedir.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski